Autorsko vođenje kroz izložbu fotografija Pavela Surovog / KS Barka


Nakon što ćemo se u Kulturnoj stanici Svilara prošetati kroz svet narodnih nošnji prikazanih u novom svetlu, zajedno sa autorom izložbe „Slava”, u Kulturnoj stanici Barka organizujemo drugo vođenje izložbe fotografija Pavela Surovog28. januara u 18 sati.

Svojim umetničkim istraživanjem Pavel Surovi nastojao je da prikaže tradiciju i materijalnu kulturu na nov i specifičan način, te je tako i nastao ovaj moderni etno-art koncept i novi pristup tradicionalnom nasleđu, sa kojim ćemo imati priliku i da se upoznamo.

Nizostavan i posebno bitan element Pavelovog stvaralaštva je poimanje ženske lepote kao neistorijske, odnosno vanvremenske estetske kategorije. Njegove fotografije plod su traganja za idealom večne lepote, za izrazom koji menja pogled na ženu, religiju, istoriju i tradiciju, i na posletku, za eksperimentom koji provocira i menja ukorenjene dogme i obrasce ponašanja.

Sav umetnički scenario, scenografija, odevni stil, izbor ćilima i prekrivača, izbor i kombinacija nošnji i boja, fotografsko kadriranje i retuširanje, čiji je rezultat izložba „Slava” delo su fotografa samog autora.

Nakon ove večeri posetioci Kulturne stanice Liman i Kulturne stanice Eđšeg će takođe imati priliku da dožive ovo jedinstveno iskustvo, 29. januara (KS Liman), odnosno 4. februara (KS Eđšeg) u 18 sati.

Izložbu Pavela Surovog možete pogledati u svim kulturnim stanicama do 5. februara, a više informacija o ovom projektu pročitajte OVDE.