Festival Sola


Druga edicija Festivala Sola u organizaciji Instituta za umetničku igru svoj program počinje 27. maja i traje do 29. maja u Beogradu i Novom Sadu.

Ovogodišnje izdanje Festivala Sola svečano će biti otvoreno u Narodnom muzeju u Beogradu, a publici će se predstaviti umetnici Kasel Gobe iz Belgije i Barbara Matijević iz Francuske. Drugi dan festivala održava se u Novom Sadu u prostoru Kulturne stanice Barka, a tada će Soraja Emeri i Desi Bonato iz Austrije publici predstaviti svoje solo nastupe. Treći dan biće realizovan na dve lokacije u Beogradu, u Kulturnom centru Beograda na Cvetnom trgu, a svečano zatvaranje biće održano u Muzeju savremene umetnosti.

Festival Sola ovog poslednjeg vikenda u maju okuplja umetnike koje dolaze iz Mađarske, Izraela, Hrvatske, Francuske, Austrije i Srbije realizovana je uz podršku Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, Narodnog muzeja u Beogradu, Kulturne Stanice Barka iz Novog Sada, Kulturnog centra Beograda, Mađarskog kulturnog centra, Ambasade Izraela, Francuskog Instituta, Međunarodne platforme Tetroskop, Austrijskog kulturnog Foruma, Ambasade Belgije i Fakulteta za inženjerski menadžment.