Duša ište pozorište


Predstave „Duša ište pozorište”, koju će kreirati deca i glumice Pozorišta mladih Živanka Majstorović i Neda Danilović, biće premijerno prikazane 7. maja u Kulturnoj stanici Barka. Pored predstave, publici će biti predstavljene i izložbe fotografija, koje su kreirali polaznici radionica, i biće dostupne do 15. maja u Kulturnoj stanici Barka.

Predstave su rezultat serija radionica u kojoj su učestvovala deca predškolskog i školskog uzrasta: audio i video snimanja pomoću mobilnih telefona, kreativnog pisanja, režiranja i izvođenja predstava za adolescente i adolescentkinje, slikarskih i scenografskih radionica, radionice pevanja i sviranja instrumenata, radionice u pozorištu senki. Sve radionice realizovale su se u Kulturnoj stanici Barka u periodu od februara do maja.

Ideja predstava „Duša ište pozorište” je da promovišu ekološke vrednosti stvaranjem pozorišnih lutaka od ekoloških materijala, ali i da animiraju decu uzrasta od 5 do 10 godina da zajedno sa glumicama produciraju jednu lutkarsku predstavu.

CELOKUPAN PROGRAM ZA 7. MAJ 

11:00 / Velika sala / Prezentacija lutkarske radionice, predstava „Pinokio” Karla Kolodija, u dramatizaciji dece polaznika lutkarske radionice
11:45 / Društveni centar / Otvaranje izložbe fotografija
12:15 / Velika sala / Prezentacija plesa
16:15 / Velika sala / Predstava Teatra senki „Cvrčak i mrav”, čiju adaptaciju potpisuje Sara Zdravković
17:00 / Velika sala / Predstava dramske radionice za adolescente „Srećna planeta” autora Živanke Majstorović i Sare Zdravković. Izvode je deca dramske sekcije udruženja „Radost stvaranja”
17:45 / Velika sala / Projekcija radova kroz objektiv telefona „Napraviću čudo”
18:30 / Velika sala / Javno čitanje radova radionice Kreativnog pisanja

Ovaj projekat deo je programske celine „Bajke budućnosti” Evropske prestonice kulture. Događaj je pristupačan osobama sa fizičkim invaliditetom.