Književna Barka – radionica sa Slađanom Ninom Perković


Kulturna stanica Barka 20. aprila u 19.00 časova otvara svoja vrata za decu i omladinu povodom književne radionice sa Slađanom Ninom Perković. Oni koji se odluče da se pridruže Barkinom književnom klubu imaće priliku da se upoznaju sa književnicom, kao i da sa njom razgovaraju o tome kad su i kako počinjali da pišu, kakvi su bili njihovi školski dani i tome slično.

Slađana Nina Perković rođena je 1981. godine u Banjaluci. Nakon završetka studija političkih nauka na Sorboni, radila je kao novinarka za brojne evropske, kao i medije u bivšoj Jugoslaviji. Autorka je zbirke priča „Kuhanje” (2017) i romana „U jarku” (2020). Roman „U jarku” je uvršten u širi izbor za NIN-ovu nagradu 2021. godine i regionalnu nagradu „Meša Selimović”. Nagrađen je posebnim priznanjem žirija Evropske nagrade za književnost 2022. godine. Slađana Nina Perković živi, radi i piše na relaciji Banjaluka – Pariz.

Književna Barka je godišnji književni program Kulturne stanice Barka. Svakog meseca publici se predstavlja po jedno od najvažnijih imena savremene postjugoslovenske književnosti.