Književna Barka – književno veče sa Slađanom Ninom Perković


Slađana Nina Perković biće nova gošća Književne Barke 19. aprila u 19.00 časova. Ne propustite još jedno književno veče sa Bojanom Krivokapićem u Kulturnoj stanici Barka, ulica Čenejska 54, Novi Sad.

Slađana Nina Perković rođena je 1981. godine u Banjaluci. Nakon završetka studija političkih nauka na Sorboni, radila je kao novinarka za brojne evropske, kao i medije u bivšoj Jugoslaviji. Autorka je zbirke priča „Kuhanje” (2017) i romana „U jarku” (2020). Roman „U jarku” je uvršten u širi izbor za NIN-ovu nagradu 2021. godine i regionalnu nagradu „Meša Selimović”, a nagrađen je posebnim priznanjem žirija Evropske nagrade za književnost 2022. godine. Slađana Nina Perković živi, radi i piše na relaciji Banjaluka – Pariz.

Književna Barka je godišnji književni program Kulturne stanice Barka. Svakog meseca publici se predstavlja po jedno od najvažnijih imena savremene postjugoslovenske književnosti. Osim književnih večeri koje su otvorene za sve zainteresovane, književnici/e gostuju i u Barkinom književnom klubu za decu i omladinu – gde se deca i mladi upoznaju s njima, razgovaraju o tome kad su i kako počinjali da pišu, kakvi su bili njihovi školski dani, i slično.