Muzička i rakugo predstava


 

Upoznajte rakugo, umetnost japanskog pripovedanja u kojoj pripovedač u japanskoj narodnoj nošnji priča, imitira, glumi dočaravajući dijalog i likove iz priče, u Kulturnoj stanici Barka, 18. septembra od 18 časova.

Program rakugo i muzičke predstave:

•Uvod o kulturi Edoa

•Rakugo predstava „Ćiritotećin”

•Pitanja i odgovori

Publici će se predstaviti Sanjutei Rakumaro (rakugo majstor) koji je rođe,  1963. godine u Japanu. Rakumaro je počeo da se bavi rakugom učeći od Sanjutei Enraku 1982. godine. Devet godina kasnije je dobio je „Sin ući” titulu izvodeći rakugo u Japanu i drugim zemljama (Kina, Indija, Tajland, Amerika, Velika Britanija, Tajvan, Rusija, Hrvatska, Crna Gorai Srbija). Na sceni će mu se pridružiti sopran Takako Hiraoka i pijanistkinja Jošiko Kadota.

Događaj organizuju Asocijacija za promovisanje japanske kulture kroz rakugo umetnost šaljivog pripovedanja i Fondacija Tokijskog kluba. Nastupi se realizuju uz podršku: JTI Srbija Burbon korporacije, Japan SEC korporacije, Japan Makoto Investments, Japan Udruženja za unapređenje muzičke razmene između Srbije i Japana

Zvanični kontakti Japana sa Srbijom započeli su još 1882. godine kada su japanski car Meiđi i kralj Milanom Obrenović razmenili prva dipolomatska pisma. Ove godine seobeležava 140 godina od tada.