Predstava „TinTok“ – Zmajeve dečje igre


Predstava „TinTok“ biće izvedena 9. juna u 20.00 časova u Kulturnoj stanici Barka, a u okviru Zmajevih dečjih igara. Predstava je deo istoimenog projekta tokom kojeg je petnaestoro tinejdžera učestvovalo u psihološkim radionicama, na kojima su razgovarali o svojim svakodnevnim problemima, svetu koji ih okružuje, o svojim zapažanjima, brigama ali i radostima. Pod stručnim vođstvom psihologa i defektologa, učesnici su razvijali veštine asertivne komunikacije, a potom svoja iskustva i iskaze pretvorili u dramske situacije i pesme. U radionicama su učestvovali polaznici Dramskog studija Pozorišta mladih, uzrasta od 13-15 godina, i solisti hora „Bajićevi slavuji“.

Igraju: Mila Miladinović, Milica Dušanić, Sofija Santovac, Anđela Nenadović, Milica Miljuš, Ljubica Kmetović, Ksenija Bušković, Ivana Vučković, Dina Miladinović, Hristina Anđelković, Jelisaveta Lončar, Aleksa Perić, Dimitrije Kobiljski, Aleksa Todorović, Ognjen Popović i članovi hora „Bajićevi slavuji“.

Na klaviru vas očekuju Marko Živković i Jožef Ritter, za perkusije je zaduženn David Ladičorbić a na gitari Ivana Vučković. Kompozitor ovog dela je Sava Ilija Brčanski. Za muzičko-pedagoški rad sa decom je zadužena Ana Kovačić a za dramsko-pedagoški rad sa decom i režiju Slavica Vučetić. Stručni tim saradnika čine i psiholog Mila Radovanović i defektolog-logoped Maša Jovičić.

Predstava je realizovana u saradnji sa Centrom za dramsku edukaciju „Teatropolis“, Centrom za edukaciju „Gaudium“ i Muzičkom školom „Isidor Bajić“. Plakat je dizajnirala Tamara Kovačić.