Radionica „ Šta igra kaže o izvođaču?”


 

Radionica „Šta igra kaže o izvođaču“ održaće se 5. aprila u 18.00 časova u prostoru Kulturne stanice Barka. Radionicu će imati priliku da pohađaju svi zainteresovani učesnici uz prethodnu prijavu.

Primarni fokus same radionice je psihološki apspekt igre kao medijum komunikacije. Glavna tema se tiče ličnih karakteristika osobe koja se bavi igrom, bez obzira na formu igre i nivo ekspertize pojedinca. Pored toga, pažnja radionice usmerena je i u pravcu odabira i preferencije muzike uz koju određena persona najviše voli da igra.

Cilj je da se učesnici upoznaju sa raznolikošću opštih osobina ličnosti koje karakterišu izvođače, kao i da prepoznaju one karakteristike koje posebno odlikuju izvođače. Takođe, namera nam je da kroz diskusiju i navođenje različitih primera vezanih za preferenciju muzike učesnici umeju sami da oslušnu šta homogena celina koja se sastoji od odabrane muzike i igre govori o samom izvođaču. Prisutni će imati priliku da razmene svoja iskustva o tome šta se kroz pokret, igru i izabranu muziku može saopštiti. Zamisao nam je da učesnici ulaskom u ulogu koreografa, izvođača i publike steknu širi dijapazon gledanja i razumevanja ne samo igre, već i onog šta igra govori o onome koji igra.

Radionicu organizuje novosadska sekcija Međunarodnog saveta za igru CID-UNESCO, osnovana je ciljem unapređenja položaja umetničke igre u Novom Sadu i Vojvodini kroz različite edukativne programe, produkcije plesnih predstava i druge aktivnosti. Čekamo vas!