Savremena plesna predstava „Tri” – Hibrid”


Savremena plesna predstava „Tri – Hibrid” biće izvedena 15. septembra od 20 časova u Kulturnoj stanici Barka, u okviru nedelje izvođačke umetnosti Kaleidoskopa kulture. Оvaj projekat rezultat je rada sedamdesetoro mladih plesača savremene igre sa koreografkinjom Marinom Aranitović.

Minijatura je učestvovala na prestižnom festivaluKoreografskih minijatura FKM u Narodnom pozorištu u Beogradu u decembru 2021. godine. Na festivalu je osvojila 2 nagrade: nagradu kritike i nagradu ohrabrenja.

Savremena plesna predstava Tri se sastoji iz 3 koreografske minijature: „Burnout“„ Artist“  i „ Hibrid “, koje zajedno čine jednu zaokruženu celinu. Predstava je zasnovana na istraživanju o položaju radnih mesta u Srbiji i uslovima rada u pogonskim fabrikama.

Udruženje baletskih umetnika je dalo sledeće obrazloženje:

 Igra nosi jaku poruku o mehanizaciji naših života kroz jake simbolične prizore, jasne, skladne i precizne, uigrane pokrete izvođača. Uniformnost aktera minijature ukazuje na teskobnost ljudske egzistencije, a simbolični prizori i potreba za svetlom upućuju na potrebu za smislom!

Koreografkinja: Marina Aranitović

Plesači: 12 plesača iz plesnog studia Inspire, Novi Sad

Kompozitori: Tamara KneževićMarko Dulić

Dizajner zvuka: Oelksa Moroz (Svarog)

Projekat je deo nacionalnog konkursa za umetnike i umetnice „Umetnici. Sad!“, koji u okviru Kaleidoskopa kulture raspisuje Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.

Od samog početka, realizaciji konkursa „Umetnici. Sad!“ podršku pruža IDEA koja posluje u okviru kompanije Mercator-S.

Događaj je pristupačan osobama sa fizičkim invaliditetom.