JOVAN PAVLOVIĆ I SVARTLAMON HARDKOR / Karavan


Kraj programskog luka „Seobe” Evropske prestonice kulture, od 17. do 20. marta, obeležiće programska celina „Karavan”, kada će čitava mreža kulturnih stanica postati pozornica za mnoštvo gastronomskih događaja i muzičara iz cele Evrope. Iz Norveške u Kulturnu stanicu Barka 18. marta stiže potpuno neobičan sastav Svartlamon hardkor i Jovan Pavlović.

Svartlamon hardkor je muški hor iz Norveške koji obrađuje dečije i rodoljubive pesme sa našeg podneblja – na srpskom jeziku. Zahvaljujući Jovanu Pavloviću, poreklom iz Srbije, koji živi i radi u Norveškoj, ovaj hor se upoznao sa našim muzičkim „nasleđem“ koje uspešno interpretira na sebi svojstven način uz pratnju vrsnog harmonikaša, upravo, Jovana Pavlovića.

Kada smo pre nekoliko godina posetili Beograd i Gornji Milanovac, odmah smo se zaljubili u Srbiju. Uživali smo u razgovoru sa ljudima, muzici, hrani i pivu i osećali smo se kao kod kuće. Od tada nam je cilj da se ponovo vratimo u vašu zemlju i veoma se radujemo nastupu u Novom Sadu – rekli su članovi Svartlamon hardkor-a.

Ovaj natup deo je jedinstvene manifestacije „Karavan”, koja će u svim kulturnim stanica prikazati gastronomsko nasleđe istočne, zapadne, severne i južne Evrope praćeno muzičkim programom. Uživaćete u brojnim specijalitetima koje će pripremati kuvarske zvezde iz različitih evropskih regija i sjajnoj muzici, a evo i koji vas koncerti očekuju u ostalim kulturnim stanicama:

Programski luk „Seobe” obeležiće februar i mart u Evropskoj prestonici kulture i kroz više od 300 umetničkih događaja prikazati multikulturalni identitet Novog Sada. Kalendar događaja možete pronaći OVDE.

Ulaz je slobodan. Podršku programu „Karavan” pružila je IDEA.