Open Studio sa Antonelom Dianom


Posetioci Kulturne stanice Barka su 11. decembra bili u prilici da svedoče radovima koji su još uvek u procesu nastanka u sklopu projekta rezidencije.

Pored samih radova bile su prikazane i fotografije i kratki snimci najnovijih projekata Teatra OM, u Danskoj. Antonela je vizuelna umetnica sa prebivališem u Danskoj, trenutno radi u Teatru OM, kao scenograf.

Ona je direktor Scenographic Lab-a. Takođe je i jedan od suosnivača Teatra OM (1989) za koji kreirala scenografiju i kostime za 28 performansa i instalacija.

Antonela Diana je u okviru konkursa „AIR on the Edge” među deset izabranih umetnika koji će učestvovati u jednomesečnoj međunarodnoj rezidencijalnoj razmeni između Danske, Finske, Irske, Holandije i Srbije. Umetnica iz Danske će boraviti mesec dana u Srbiji.

Kroz ove rezidencije umetnici će imati priliku da se povežu sa organizacijama domaćinima, zajednicama, prirodom, nasleđem i kulturnim pejzažima različitih ruralnih mesta i gradova.

Ovaj projekat se fokusira na profesionalni razvoj umetnika kroz stvaranje mogućnosti da se angažuju u ruralnim zajednicama i ukorenjen je u ruralnim zajednicama i gradovima na rubovima Evrope.