Kulturna stanica Barka – najpozitivnije mesto u gradu


Otvorena je izložba „Pozitivna strana grada” u Kulturnoj stanici Barka i možete je pogledati do 28. novembra svakog dana od 10 do 18 časova.

Decentralizovanje kulture koje je u poslednjih nekoliko godina zaživelo u našem gradu, dovelo je do toga da u raznim novosadskim kvartovima i okolnim naseljima, kulturne stanice postanu nosioci raznih umetničkih dešavanja. Upravo zato u našem gradu nikada nije bilo više kulturnih i umetničkih dešavanja poput koncerata, predstava, a na kraju i izložbi.

Jedna takva izložba, koja je privukla pažnju velikom broju naših sugrađana, održala se sinoć u prostorijama naše Kulturne stanice Barka. Foto-konkurs koji je trajao ceo oktobar, a na koji je pristiglo preko 540 fotografija, ukrasio je prostor naše kulturne stanice i omogućio svim ljubiteljima dobre fotografije da u njoj uživaju do narednog ponedeljka. Sve ih možete videti kroz projekciju na jednom od zidova izložbene sale, a one najbolje su izrađene i izložene na štafelajima uz pet nagrađenih fotografija.

Prva nagrada otišla je u ruke Marije Konjik iz Novog Sada, drugo mesto pripalo je Dajani Halas, takođe iz Novog Sada, dok je treće mesto osvojio Goran Jordanski iz Lozovika. Teodora Kolarov dobila je sepcijalnu nagradu za doprinos analognoj fotografiji, a nagrada redakcije otišla je u ruke Marini Stančević.

Član žirija bio je, između ostalih, Dalibor Rožić, koji je pomenutim fotografima uručio njihove nagrade. Ostatak stručnog žirija činili su mr Sibila Petenji Arbutina, prof. Dragan Jablanov, Ankica Mićašević i Ognjana Starović. Celokupnu priču upotpunilo je izvođenje muzičkog kvarteta „String Ladies” .

Dobrodošli ste da pogledate postavku!