Radionice kreativnog pisanja


This post is also available in: Eng (English)

Radionice kreativnog pisanja su prostor za istraživanje književnog teksta i njegovog odnosa prema okruženju, telu, glasu. Istražuje se savremena (domaća) književnost, ali i film, muzika, teatar i novi mediji.

Polaznici i polaznice iz susreta u susret bivaju osnaženi za umetnički iskorak u polje književnosti, što kao čitaoci, što kao stvaraoci. Tokom ciklusa će biti obrađene različite tehnike i metode za pisanje literarnih minijatura, ali i većih formi.

Ideja je da se tokom ovog ciklusa istraži kontekst Slane bare, odnosno Klise – njenih priča i potencijala za priče. Jedan od rezultata ciklusa bili bi književni tekstovi koji su spremni za objavljivanje (štampana publikacija, online, izložba tekstova, performans…).

Radionice kreativnog pisanja biće realizovane svake srede od 19 do 20:30 časova (Sentandrejski put 106b). Datumi su: 7, 14, 21. i 28. oktobar; 4, 11, 18. i 25. novembar; 2. i 9. decembar.

Radionice su namenjene učenicima 8. razreda. Prijave su obavezne, a svi zainteresovani mogu se prijave popunjavanjem formulara putem linka.

Program je besplatan. Broj posetilaca je ograničen, te će biti kontaktirani samo kandidati koji uđu u najuži krug. Trudimo se da svima obezbedimo mogućnost za učestvovanje, te će oni koji ne uđu u ovaj ciklus radionica, biti pozvani u sledećem krugu.